Еврокомисарят по икономиката  призова държавите-членки да подкрепят бюджета на блока

...
Еврокомисарят по икономиката  призова държавите-членки да подкрепят бюджета на блока
Коментари Харесай

Зов за помощ от ЕС пред лицето на нова политическа криза

Еврокомисарят по стопанската система  призова държавите-членки да поддържат бюджета на блока и проекта за възобновяване от, откакто Унгария и Полша блокираха утвърждението.
„ Призовавам страните-членки да покажат мощно възприятие за отговорност към личните си жители и към всички европейци в този решителен миг и да пренесат този проект за възобновяване на предна линия “, сподели Джентилони.
От своя страна съобщи, че е належащо „ бързо политическо съглашение “ по отношение на пакета за възобновяване, „ с цел да може да обезпечи финансова котва в тази стихия “, цитира Агенция Франс Прес.
Европейските водачи ще се срещнат посредством видеоконференция в четвъртък.
В понеделник
Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Европейски Съюз желае да обвърже финансирането със зачитането на върховенството на закона в държавите-членки, с цел да принуди страната му да одобри имигранти.
 Рот с вяра за пробив по бюджета на Европейски Съюз макар ветото от Полша и Унгария Рот с вяра за пробив по бюджета на Европейски Съюз макар ветото от Полша и Унгария
Германският държавен секретар за Европа Михаел Рот изрази вяра, че ще бъде реализиран пробив по бюджета на Европейски Съюз и възстановителния проект...
След като Полша също наложи несъгласие, във вторник словенският министър председател Янез Янша изрази личната си поддръжка за този ход.
Германия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, даде обещание да работи, с цел да убеди Будапеща и Варшава да отстранен блокадата, а срещата на върха в четвъртък дава обещание да бъде напрегната.
Лидерите на Европейски Съюз преодоляха разликите с Европейския парламент по отношение на целите на разноските, проправяйки пътя за утвърждение от членовете на Екологичен потенциал на пакета от трилиони евро и подтикващ пакет от 750 милиарда евро. Но Унгария, Полша и в този момент Словения остават непримирими срещу разрешаването на институциите на Европейски Съюз да съдят дали техните държавни управления съблюдават европейските демократични правила.
Европейски дипломати настояват, че не може да става въпрос за ограничения като изпъждане от Съюза, само че признават, че Европейски Съюз е изправен пред нова политическа рецесия, до момента в който втората вълна на пандемията от ковид удря стопанската система на блока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР